Авто Сервиз НАС АУТО предлага ремонт на авто стартери и алтернатори на автомобили. Услугите, които може да Ви предложим са: подмяна на лагери, фрайлайф шайби, четкодържатели, реле регулатори, бендикс, роторни писти и диодни блокове на алтернатори.

Преди Вашия стартер или алтернатор да Ви остави изневиделица някъде насред пътя, далеко от сервизите и пътна помощ и винаги в най-неудобния момент е правилно да се направи профилактика на стартер и алтернатора . Обикновено след около 200 000км. експлоатация се налага да бъдат основно отремонтирани.

Ние от Авто Сервиз НАС АУТО гр. София можем да Ви осигурим пълен качествен ремонт на Вашия стартер или алтернатор.

Какво е стартер?

Стартерът преобразува електрическата енергия в механична. Ролята на стартера е да завърти маховика на двигателя до необходимите за стартирането му обороти.
Елементи на стартера са ротор, статор, бендикс, включвател и четкодържател.

Предлагаме както нови, така и рециклирани стартери!  За повече информация и цени може да ни потърсите на посочения телефон за контакт!

Какво е алтернаторът”?

Алтернаторът създава електричество в колата. Задвижва се ремък, задвижван от двигателя. Той зарежда акумулатора, което прави захранването на автомобила независимо по време на шофиране.

Повреда на алтернатора възниква, когато се износи лагер, повреди се диоден мост или регулатор на напрежението. Другите части на алтернатора, които постепенно се износват са четките и намотките.

Как се сменя алтернаторът?

Независимо от повредата на алтернатора, той трябва да бъде демонтиран от автомобила. За да го демонтирате, трябва да откачите ремъка на алтернатора. След това трябва да изключите всички електрически кабели както от акумулатора, така и към алтернатора, и след това да го демонтирате. Можете да продължите ремонта, след като бъде свален от автомобила. След ремонта задължително трябва да се изтества дали зарежда.

Новият алтернатор се монтира в обратния ред. Също така трябва да проверите състоянието на ремъка, който го задвижва и ако е необходимо, да го смените.

Какво друго да имате предвид?

След монтирането обратно на нов/ремонтиран алтернатор, трябва да запалите двигателя и да проверите зареждането на акумулатора с помощта на мултицет. Показанията трябва да са между 13.8 V и 14.5 V. При някои автомобили ролката на алтернаторът е оборудвана със съединител, подсигурява ремъка при стартиране на двигателя. Някои алтернатори се охлаждат с охлаждащата течност от охладителната система на двигателя. В този случай, процесът на демонтиране и монтиране на алтернатора е по-сложен и изисква разглабяне и на охладителната система.