Единственото правилно и постоянно решение е:
Софтуерно изключване на ДПФ / ФАП филтърa за твърди частици, след като е премахнат физически от колата.

Когато ДПФ / ФАП филтърa за твърди частици се премахне от автомобила хардуерно е задължително да се изключи и софтуерно, защото управляващия мотора компютър следи състоянието на филтъра за твърди частици посредством датчици, монтирани на него. След като него вече го няма, сензорите подават информация извън необходимите граници и компютъра влиза в авариен режим, в който автомобила е или с намалена мощност, или в процес на регенерация, поради което автомобила започва да пуши много, както и да пълни двигателното масло с гориво, вдига се разхода на горивото и се скъсява живота на двигателя.

Софтуерното премахване на ДПФ / ФАП филтър за твърди частици се прави през диагностичната букса и не се налага отварянето или разглобяването на компютрите.
Ние даваме гаранция, че след софтуерното премахване на ДПФ / ФАП филтърa за твърди частици, вашия автомобил повече никога няма да изпадне в авариен режим, повече няма да видите светеща лампа на таблото свързана с DPF системата, няма да имате проблем пушек, излизащ от ауспуха.